Clica l'enllaç per col·laborar

dissabte, 10 de juliol del 2010

Reunió de l'Alcalde de Figueres amb representants de les AV de l'oest.

Ahir dia 9 de juliol representants de l'Associació de Veïns Nova Estació varem ser convidats per l'Alcalde de Figueres a assistir a una trobada amb les AV de l'oest de la ciutat.

Va ser una trobada en un marc no formal i próxim.
Es en aquest ambit amb el que les AV de l'oest varem poder tractar els problemes del barri amb l'Alcalde Santi Vila, el regidor Quim Felip i el gerent de l'Ajuntament de Figueres.

La nostra AV hi va assistir.

Es va crear una dinàmica positiva.

Una de les reivindicacions de la nostra AV va ser la reordenació o extinció del barri de Sant Joan i la preocupació per com està la zona quan està a punt d'arribar el TAV a Figueres.

Ens varen dir que saben que han d'afrontar-ho i que ho tenen previst per la propera legislatura si estan al govern. Son molt conscients del problema i el volen solucionar, però no hi ha una solució ràpida, calen molts recursos.

També ens varen dir que el govern de la Generalitat no ajuda a enllestir les infraestructures que li calen a l'estació: carreteres, tunels,....

Varen dir que s'ha de reordenar el carrer Avinyonet i es farà amb contribucions especials. Diuen que fa uns anys es va perdre una bona oportunitat, ja que promotors havien fet ofertes substancioses per poder fer la trasformació i es va desaprofitar. La situació actual de crisi no ajuda.

A la zona Riera Galligans que actualment ha estat dignificada, hi ha previsó que es trasformi en un gran parc que s'anomenaria algo aixi com Parc de Galligans. Varem veure que era una molt bona opció i ara entenem les obres "justetes" que s'han fet al damunt de la Riera. Alla hi tindrem un parc-zona verda comm deu mana.

En referència a la seguretat, en concret del barri dels gitanos, no en soms afectats ni de bon tros com en son afectats altres barris veïns, pero sí que quan utilitzem serveis d'aquests barris la podem patir.

Vam fer saber que tot fet delictiu greu que succeïs a l'ambit del nostre barri estudiariem presentar-nos com a acusació particular, és un tema que porta el nostre lletrat.

Fins aqui dir-vos que l'entorn del barri sembla parat, però que abans de finals d'any ja arribaran trens TGV de París a Figueres. Es preveu que aixo sigui un revulsiu i que acceleri la inversió privada a la zona i aixo faci que es desencalli la inactivitat de les administracions a la zona.

També és important el resultat de les eleccions de Catalunya i què ens proposa el que ara és cap de l'oposició, Artur Mas, en l'execució de tot el tinglado de la Nova Estació de Figueres.

El 12 de juliol tindrem la oportunitat de sentir el Conseller Joaquim Nadal, responsable de les infraestructures pendents, al Jardí de Figueres.

El que tothom s'ha de posar al cap és que la zona oest de Figueres serà la porta d'entrada d'Europa a Figueres i a Catalunya. Cal invertir i trasformar la zona si no volem perdre una oportunitat històrica i que la gent i les inversions, al veure el panorama, passin de llarg.


Faig al·lusió a Fages de Climent:

Braços en creu damunt la pia fusta,
Senyor, empareu la closa i el sebrat.
Doneu el verd exacte al nostre prat
i mesureu la tramuntana justa
que eixugui l'herba i no ens espolsi el blat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada