Clica l'enllaç per col·laborar

dimecres, 29 de setembre del 2010

Ja hem fet la I Festa del Barri

Ja hem fet la primera festa del barri i el balanç és molt positiu.

Varem començar el dissabte al matí tallant dos carrers i part de l'aparcament del GIFI.

Es van montar tres inflables i una pista americana pels nostres petits. Varen tenir molt d'èxit entre els petits del barri, s'ho varen passar molt bé. El Bar Suprem va montar una terraseta al carrer perque els pares poguessin pendre algo mentre els seus petits jugaven supervisats en tot moment pel personal dels jocs inflables.

Es va montar la zona de paradetes d'artesania. Varem aconseguir que s'hi instal·lés el Forn de les Franqueses, molt conegut per les seves coques, també una parada d'embotits d'alta qualitat de la Garrotxa, una parada de joies fetes a mà de gent que era del barri, MIFAS va montar la seva paradeta de objectes fets a mà. Per causes alienes a la organització varen faltar moltes paradetes que no varen venir el dia de la Fira, tot i la insistència de l'organització. També es va fer una parada de vi del Celler Generi d'Agullana i una parada de objectes de l'Associació de Veïns.
El vent era molt fort i també va anular una exposició de coleccions d'en Jordi, president de la AV Vinyasses. Es per tot això i pel baix volum de vendes de les paradetes, que ens plantejarem, l'any que bé, si val la pena organitzar un mercat d'artesania o, si és fa, reubicar-lo.

També hi havia un punt de trobada on els veïns del barri es podien fer socis.

Els inflables infantils eren gratuïts pels socis i els fills dels no socis pagaven una quota de tres euros per tot el dia.

La jornada gastronòmica per dinar i sopar va anar a càrreg dels restaurants del barri i voltants: Be de Gust, Suprem, Frankfurt Empordà, Travé, La Pansa i La Cantina(antiga Atalaya). Gentilesa de InstalArgón.

Ja a la tarda hi va haver una exposició de vehicles policials del Cos de Mossos d'Esquadra. Els nens s'ho varen passar d'allo més bé jugant a ser mossos per un dia. Varen aprendre a fer funcionar les sirenes i els llums rotatius del cotxe patrulla. Als grans també els va agradar la experiència, ja que varen poder contemplar d'aprop i de dins un patrulla policial.

Hi va haver un espectacle de pallassos amateurs i tot seguit una xocolatada gentilesa del Supermercat Esclat. Es varen servir unes 150 xocolates, sort de la destresa de la Xus en posar xocolata dins el got.

Tot seguit va haver-hi el campionat de futbolí. Va tenir molta acceptació, es podia entrenar sense pagar. Hi havien tres futbolins i varen ser molt utilitzats. Els futbolins varen ser gentilesa de Mega 20 (Màquines recreatives, Futbolins, Billars, Dards, Màquines de tabac). El campionat va ser guanyat per dos nois molt simpàtics que anaven habillats amb la "Roja". Tot uns campions. Varen haver-hi copes i tot pels guanyadors.

Va haver Ball Country per gentilesa del Bar Bé de Gust, va ser molt animat.

A les 21 hores va començar el concert jove amb el grup Direcció Prohibida, que va tocar música rock. Va col·laborar el Frankfurt Empordà.

A les 23 hores van tocar els Twin Pics. Una veu i una guitarra acústica que anaven desgranant cançons dels anys 90. Varen ser versions acústiques d'alta qualitat, per ser asaborides una nit d'estiu. La tramontana va fer que no poguessin fer l'actuació completa.

Ens varen fallar, per problemes d'agenda, els Banana Beach (versions rumberes) i els Pinochos(versions amb anglés).

Hi va haver servei de barra de bar gentilesa del Bar Bé de Gust.

L'endemà a les 9 del matí varem fer la 1a Cursa Popular del Barri de la Nova Estació de Figueres. Era un recorregut de vuit quilòmetres al voltant de la Nova Estació i els olivars de les canteres. Va fer vent, però hi varen haver unes vistes espectaculars. Varen haver-hi vora de les 100 inscripcions. La intenció és consolidar la cursa, que tant va acollir tant corredors federats, com veïns del barri que varen aprofitar per fer una caminada. Varen haver-hi premis pels guanyadors.
Varen col·laborar Caixa Girona, Bar Restaurant La Cantina, Diari Sport, Servei d'esports de l'Ajuntament de Figueres, Fruiteria Gonzalez. Va assitir a la entrega de premis el Regidor d'Esports Quim Ferrer(CiU).

Varem rebre la visita de l'alcalde de Figueres Santi Vilà (CiU), el regidor de promoció Quim Felip (CiU), el regidor a la oposició Pere Caselles (PSC), el tinent d'alcalde Francesc Canet va disculpar la seva absència el dia de la festa i es va personar el dia de la cursa (ERC), també ens va visitar el sotscap de Mossos d'Esquadra de Figueres i la Guardia Urbana de Figueres.

Només resta agraïr als membres de l'organització la seva dedicació i esforç, als veïns i comerços del barri que varen col·laborar en alguna forma i als assistents per compartir unes hores de lleure amb nosaltres.

Com diu l'alcalde Santi Vila, "Després d'un any en bé un altre". Farem la Festa en dates de més bon temps, però amb la mateixa ilusió que hem fet aquesta primera festa del nostre barri, que ja es una Festa de TOTS. L'any que bé us hi esperem a tots organitzant i col·laborant en un esdeveniment tant màgic.

Gracies a totes i tots. No hi falteu l'any que bé!!!

La Organització de la Ia Festa de l'AV del Turó - Barri de la Nova Estació.

1 comentari:

  1. Grácies als membres de la junta de l'associació per hacer muntat la 1a festa del barri nova estació (turó baix). Ara cal consolidar-la i fer que més gent s'hi engresqui.

    ResponElimina