Clica l'enllaç per col·laborar

dimecres, 23 de juny del 2010

Conclusions de l'última reunió per tractar el problema de seguretat

A l'àmbit territorial del nostre barri no tenim un problema o un augment d'inseguretat. És un barri segur. El problema que tenim els veïns el tenim quan hem d'utilitzar serveis o equipaments del barri veï del Bon Pastor i Parc Bosc.
És en aquest ambit quan la dona del president va rebre una perdigonada al coll.
Aquest fet ha destapat que la convivència en els barris veïns al nostre està molt deteriorada i que la gent no pot viure ni desenvolupar les seves activitats amb llibertat. Ni un grup de nens de la Guarderia Bon Pastor de l'Ajuntament de Figueres, no poden utilitzar el seu recorregut habitual perque els varen disparar un perdigó.

El president, a nivell personal ha instat al consistori municipal a arranjar la situació. L'Ajuntament ha escoltat al president i s'han mostrat preocupats i amb ganes de solventar el problema. Hem consta que estan emprenent accions per solventar el probema. Confiem en el seu bon fer.
Com que la dona del president és Mossa d'Esquadra ha informat al seu sindicat per tal de que faci les gestions escaients.

Dit això l'Associació de Veïns Nova Estació es mostra solidari amb els barris veïns i amb les víctimes de l'incivisme i la delinqüència.
Creiem que calen extendre fils a la comunitat gitana per tal de que ells també es facin corresponsables de la solució de la situació i que deixin de ser complices o d'amagar els fets delictius o incivics que succeeixen en el Barri Bon Pastor.
Havent parlat amb algun "tio" gitano es manifesta impotent per posar mà a això i inclús veia bé més control i mesures policials per frenar als delinqüents.

L'Associació de Veïns no vol culpar ni culpa a l'Ajuntament de Figueres de la situació, és un problema que cueija fa molts anys. El que si que vol la nostra associació és que l'Ens Municipal prengui consciència del problema que hi ha al barri de Sant Joan i voltants i que analitzi les possibles conseqüències que poden haver-hi en un futur pròxim. Ens consta que ho han fet.

Unicament volem deixar clar a l'ens municipal que els dos unics drets que no pot exercir el nostre president és el dret a vaga en el seu ambit laboral i el dret a sufragi, no es pot presentar a eleccions si esta exercint la seva tasca profesional.
El nostre president està amparat per l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i de la Constitució Espanyola i creu que no deixar-li exercir els seus drets civils i socials inalienables com a ciutadà constitueix una COACCIO. Cal que vigilin als seus empleats sino volen que la seva bona acció de govern es vegi enterbolida.


En referència al tema que ens ocupa:


Calen mesures policials per restablir la seguretat i el compliment de les normes de convivencia i ordenances. El tractament de la seguretat al barri de Font de Pòlvora i Vilaroja de Girona seria un exemple a seguir.

Tot seguit mesures socials, no es admisible que nens de 11 a 12 anys en hores d'escolarització estiguin al carrer amb escopetes a les mans i disparant a grups d'infants. Això algú ho ha de detectar i solventar.
Cal dialeg amb els tios del barri alhora que exigir-los el compliment de la seva comunitat de les normes socials i legals. Denunciar i detectar aquests fets. Cal que el conjunt de gitanos es desmarquin d'una vegades per totes del subconjunt dels delinqüents, sinó tot el col·lectiu gitano corre el perill de ser titllats per les accions del subconjunt de delinqüents. Estem en contacte amb gent que ha gestionat conflictes en gran barris de gitanos de Catalunya.

Finalment mesures estructurals i urbanístiques per poder trasformar de manera profunda el Barri de Sant Joan.

Saber d'on sortiran els diners no es la nostra feina, és la feina dels polítics. Potser s'hauria d'haver prioritzat la reforma del Barri del Bon Pastor abans que la reforma de casc antic. La estació de TGV arriba ja en aquella zona. La nostra pregunta és perquè no ha estat així?

La Junta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada