Clica l'enllaç per col·laborar

dijous, 10 de juny del 2010

Hem participat al xat del Diari de Girona on contestava l'alcalde de Figueres

PRIMERA PREGUNTA L´Ajuntament esta arreglant el vial del damunt de la Riera Galligans. Si vols anar caminant del carrer Ter al carrer Damas Calvet per la riera no hi ha un pas clar, ni marcat, ni diferenciat. No hi ha cap vorera ni la zona de vianants esta protegida i s´ha de caminar pel damunt de terra sense asfaltar. Inseguretat que pateix el vianant agreujada quan es tracta d´un cotxet de nadó o d´una cadira de rodes. El presupost base de l´obra i el que tenia aprovat l´Ajuntament per gastar-se era de 356.125,80 € i la obra ha tingut un cost total de 240.028,79 €. Perque ens han fet una obra que els veïns consideren precària i insegura pels vianants? No poden reinvertir els diners que s´han estalviat en millorar el barri, que li fa falta, en especial atenció a voreres. Hi han zones del barri es impracticable per la gent d´apeu. Associació de Veïns Barri Nova Estació (antic Turó Baix)

RESPOSTA ALCALDE» Quan una bra experimenta baixes els diners sobrants tornen a la caixa comuna de l´Ajuntament. En tot cas, faré revisar el que m´explica, que no s´adiu amb altres comentaris en el sentit contrari, que també hem rebut, contents amb les actuacions dutes a terme.


SEGONA PREGUNTA Estem realment preocupats per les informacions de que l´ estació de TGV a l´oest de la ciutat i de les infraestructures que han d´arribar a la Nova Estació. També perque arriba per l´oest i com sabem hi ha alguna zona concreta on el desordre, la insegueretat i la bruticia és una realitat. Hi ha plantejat una millora urbana com s´ha fet a la Marca de l´Ham o al centre historic? Serem l´entrada d´Europa del Tren ALta Velocitat. Tampoc veiem que l´Ajuntament executi l´Avinguda que ha d´unir l´Estació amb el centre. Estem fent els deures en aquest tema? S´ens esta amagant informacio per part d´estat o generalitat i no serà el que es deia? Els veïns volem informació i participar. Atentament Víctor Burgas. President de l´Associació de Veïns Barri Nova Estació

RESPOSTA DE L'ALCALDE» Víctor,
El barri del culubret i de sant Joan necessiten d´una transformació integral, que només podem afrontar si anem de la mà de la Generalitat. Ara acabarem la transfromació de la Marca de l´Ham, hem endegat la del cas antic i, al mandat vinent, haurem d´afrontar aquesta que indiques.
Quant a la transformació de la zona del turó baix i del carrer Avinyonet, s´han iniciat els treballs per a la modificació oportuna de planejament. Passes de pardal, però en la bona direcció!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada