Clica l'enllaç per col·laborar

dimecres, 23 de juny del 2010

Gasten diners del Pla de Barris de l'Unió Europea al casc antic/zona comercial i no al Barri del Bon Pastor

La Generalitat te un Pla de Barris per rehabilitar al barris degradats de les ciutats de Catalunya amb fons europeus.

L'Ajuntament de Figueres s'està gastant aquests diners al casc antic/zona comercial de Figueres per soterrar els contenidors, fer un aparcament i altres.

Les ajudes es basen en la llei 2/2004 de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial.

L'article 5 de la Llei 2/2994 de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial defineixen les àrees urbanes d'atenció especial com:

1. Als efectes d'aquesta Llei, s'entén per àrea urbana d'atenció especial el barri o l'àrea urbana geogràficament diferenciables, majoritàriament destinats a habitatges habituals, que es troben o es poden trobar, si no s'hi actua, en alguna de les situacions següents:

a) Un procés de regressió urbanística, com ara la degradació progressiva de l'edificació o la persistència de dèficits d'equipaments, o bé la insuficiència o la manca de qualitat de la urbanització, de les xarxes viàries, de sanejament i de l'espai públic.

b) Una problemàtica demogràfica causada per la pèrdua o l'envelliment de la població, o bé per un creixement massa accelerat perquè pugui ésser assumit des del punt de vista urbanístic o de serveis.

c) Una presència característica de problemes econòmics, socials o ambientals especialment greus.

d) Una persistència de dèficits socials i urbans importants, i una problemàtica de desenvolupament local.

Ja està bé que arreglin el casc antic i que tinguem una ciutat com cal, però la percepció de la nostra Associació de Veïns és que els diners fan molta més falta cap a una actuació integral de reabilitació-reconversió al Barri del Bon Pastor de Figueres.

Els diners són fons de l'Unió Europea i creiem que s'han d'utilitzar pel que la Llei diu que són.

Espero que les Administracions trobin els diners per poder fer una actuació al Barri de Sant Joan i acabem d'una vegada per totes amb aquest problema que ja arrossegem de tant temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada