Clica l'enllaç per col·laborar

dimecres, 21 d’abril del 2010

Artur Mas denuncia els ´accessos tercermundistes´ a la nova estació

El president de CiU parla en una extensa entrevista que publica aquest dimarts el setmanari de l'Alt EMPORDÀ, dels temes més calents de l'actualitat política i econòmica.
20-04-2010

EMPORDA.INFO En una setmana marcada per la decisió del Tribunal Constitucional que ha tornat a deixar a l´aire el futur de l´Estatut de Catalunya, el president de CiU manifesta la necessitat de "no renunciar a la voluntat expressada a les urnes pel poble català" al mateix temps que demana que es recusi els membres del Tribunal que tenen el mandat caducat. Mas tampoc té pèls a la llengua a l´hora de criticar el pla ZP i la gestió que la Generalitat de Catalunya ha fet dels projectes dels accessos a la futura estació del tren de Figueres.

Mas recorda que "durant 30 anys hem defensat l´Estat de les Autonomies i el marc de la Constitució, però si ara un tribunal ens diu que les aspiracions del poble català no caben dins l´actual constitució, tal com ells la llegeixen, aleshores el que s´ha de fer és virar i buscar un altre camí: el dret a decidir dels catalans. Hem de defensar els temes que més uneixen el país perquè, d´aquesta manera, serem més forts. Un exemple seria el concert econòmic, el repartiment de diners i l´administració d´aquests".

Respecte la problemàtica de la nova estació intermodal de Figueres i Vilafant i la manca d'accessos per arribar-hi des de les grans xarxes de comunicació, el líder de CiU té clar que "aquesta no és una estació de pas, es tracta d´un equipament regional i, per això, ha de tenir un tractament especial. Tot plegat requereix que l´accés a aquesta estació estigui d´acord amb la vocació de l´estació. Cal tenir a punt els accessos nord a través del túnel del castell de Sant Ferran i els accessos pel sud que utilitzarien la perllongació de la carretera C-31. No hem de fer simplement carrerons, cal fer bones comunicacions. El problema de tot això és que ja està clar que tindrem el tren, l´estació i uns accessos tercermundistes. El cacau està anunciat i tindrà responsables directes que són els actuals governants".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada