Clica l'enllaç per col·laborar

dimarts, 27 d’abril del 2010

Front comú a l'Alt Empordà per demanar millores en els accessos a l'estació de l'AVE de Figueres

Front comú a l'Alt Empordà per demanar millores en els accessos a l'estació de l'AVE de Figueres

Els alcaldes han signat un manifest demanant la millora de diverses vies, tant a la Generalitat com al ministeri de Foment

Aquest dimarts s'ha celebrat un consell d'alcaldes de l'Alt Empordà en què s'ha sotmès a votació un manifest per demanar al ministeri de Foment i a la Generalitat que s'accelerin les obres de les connexions viàries de la futura estació de l'AVE a Figueres. Els municipis de Figueres, Roses, L'Escala, La Jonquera, Llançà, Castelló d'Empúries i Vilafant han decidit així fent un front comú.
Notícies relacionades

* Olot vol millores en les carreteres per tenir accés a les estacions ferroviàries més properes[27/01/2010]
* L'alta velocitat francesa arribarà a Figueres abans que acabi l'any[22/01/2010]

D'una banda, els projectes de connexió amb les autovies A-2 i A-26 són els que es reclamen al Ministeri de Foment. D'altra banda els alcaldes de la comarca empordanesa critiquen que la Generalitat no ha fet els deures a l'hora de construir els accessos de la seva competència. Denuncien que el govern català té pendents obres que, a hores d'ara, ja haurien d'estar ben encaminades, com la C-31, per la gent que va a Figueres des del sud, i el túnel circumvalatori, que ha de facilitar l'accés a la gent que ve del Nord, de Llançà i Portbou, per exemple.

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, ha explicat en delaracions a COMRàdio que aquests dues infraestructures són “imprescindibles”. Amb tot, però, Santi Vila ha assegurat que “paradoxalment, qui més bé ha fet els deures és Adif i el Ministeri de Foment” i no la Generalitat de qui ha dit que no assumeix "compromisos clars".

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha contestat a aquestes declaracions, també a COMRàdio, i ha assegurat que hi ha un “error de precisió i concepte”. Segons el conseller Nadal, si Adif “està fent els deures” és perquè “la Generalitat hi ha contribuït”. Segons Nadal “no es pot atribuir als altres mancances municipals” perquè segons el conseller els vials que reclamava l'alcalde de Figueres són “d'estricta” competència municipal. Amb tot, però, ha apel·lat a la cooperació entre administracions i ha assegurat que la Generalitat ajudarà al municipi si aquest en té necessitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada