Clica l'enllaç per col·laborar

dilluns, 12 d’abril del 2010

França es compromet a adjudicar les obres del TGV Perpinyà-Figueres abans de finals d'any

França es compromet a adjudicar les obres del TGV Perpinyà-Figueres abans de finals d'any

Bona notícia sobre el TGV; si més no, esperançadora. S'ha produït a París, on es feia una cimera ministerial francoespanyola. La notícia és que França s'ha compromès a adjudicar abans que s'acabi aquest any les obres del tram entre Perpinyà i Figueres, un dels punts difícils que té actualment el traçat que ha de passar per Catalunya.

En la cimera ministerial entre Espanya i França s'ha refermat el compromís de fer públic abans del 31 de desembre el nom del consorci seleccionat per a la concessió del tram Figueres-Perpinyà de la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa. Un tram que encara no té calendari.

Quatre grups tornen a aspirar a la concessió, entre els quals hi ha les principals constructores espanyoles. En aquesta ocasió, però, la francesa Bouygues i l'espanyola Dragados i Construcciones van cadascuna pel seu compte. En la primera concessió, que es va acabar anul·lant, anaven juntes com a Euroferro.

El ministre de Foment, Francisco Álvarez-Cascos, i el seu homòleg francès s'han compromès a adjudicar l'obra abans del 31 de desembre. De tota manera, això fa difícil que les obres puguin començar el 2004, i encara no hi ha data d'acabament.

1 comentari:

  1. Finals d'anys!!!!!! I els accesos i la millora de la zona que??? Hi ha un vial dins de Figueres que s'ha de construir. Espero que es reaccioni ràpid. Els veïns volem saber com esta l'asumpte i si ja estè redactat el pla definitiu i quan s'executaran les obres. Desembre conectats amb TGV amb Europa. Figueres espavila!!!!!!!!!!

    ResponElimina